פאי ריקוטה ואגסים של הנס וגלית ברטלה
הנס וגלית עם מתכון לפאי ריקוטה ואגסים שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לאגסים:
6 אגסים קלופים וחצויים
250 גרם סוכר (1 כוס + 2.5 כפות)
500 מ”ל מים
200 גרם תותים טרי ומרוסק בבלנדר
1/2 תפוז מגורד
לתחתית:
120 גרם סוכר (1/2 כוס + 1 כף)
120 גרם חמאה קרה
180 גרם קמח (1 כוס + 4 כפות)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית גבינה ריקוטה:
500 גרם ריקוטה
250 גרם אבקת סוכר (2 כוסות + 1 כף)
40 גרם קורנפלור (6 כפות)
5 חלמונים
1/4 לימון מגורד
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
5 חלבונים
אופן הכנה
אגסים:
1 מרתיחים סוכר ומים יחד עם גרידת התפוז ורסק התות.
2 מוסיפים את האגסים, מרתיחים על להבה נמוכה במשך 5 דקות.
3 מכבים את האש ומכסים את הסיר, מניחים למשך 20 דקות.
תחתית לפאי:
1 מערבלים את כל חמרי התחתית במגי’מיקס במשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים.
2 מהדקים חצי מכמות הפירורים לתוך תבנית בקוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה. את החצי השני שומרים בקירור.
3 אופים אפייה ראשונה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 7-8 דקות, עד להתחלה של קבלת צבע. מצננים.
מלית גבינת ריקוטה:
1 מעבדים במגי’מיקס את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור וחומרי הטעם עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. מוציאים את התערובת לתוך קערה עגולה.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבון לקצף קל ועדין (לא קצף מתפרק). מקפלים לתוך תערובת הגבינה עם מקצף יד, בתנועות עדינות (לא בהכרח איטיות). לסיום הקיפול אפשר לעבור עם מרית.
3 יוצקים את המלית המוכנה לתוך התבנית המוכנה עם התחתית. מיישרים מעט עם המרית.
4 מסננים את האגסים ומסדרים על הגבינה. מפזרים את הפירורים שנשארו.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות. מצננים, ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.
