קרמשניט פיסטוקים ותותים בשכבות של עומר מילר ומיכל אנסקי
עומר מילר ומיכל אנסקי מלמדים אותנו להכין עוגת קרמשניט פיסטוקים ותותים בשכבות, מתוך "הכי טרי שיש" ערוץ האוכל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילה בצק עלים (קנוי)
לקרם הפטיסייר:
250 מ”ל חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
75 גרם סוכר
1 מקל וניל
6 חלמונים
60 גרם קורנפלור
25 גרם חמאה
לקרם הפיסטוק:
250 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
25 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
לקישוט:
פיסטוקים
אבקת סוכר
20 תותים פרוסים
אופן הכנה
הבצק:
1 מרדדים בצק עלים קנוי לגודל תבנית אפייה, מחוררים מעט בעזרת מזלג.
2 מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3 מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומעל מניחים מגש שימנע מהבצק לתפוח.
4 אופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות.
5 מצננים וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס”מ.
קרם הפטיסייר:
1 מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ומקל וניל.
2 טורפים קלות בקערה נפרדת חלמונים וקורנפלור.
3 תוך טריפה מתמדת יוצקים את החלב הרותח לתוך תערובת הביצים בזרם דק ואיטי.
4 מחזירים את התערבות לאש ומערבבים עד הסמכה.
5 מסירים מהאש ומוסיפים חמאה.
6 מערבבים ומצננים.
7 מכסים בניילון נצמד.
קרם הפיסטוק:
1 מניחים בקערה את קרם הפטיסייר הקר.
2 מוסיפים את הקצפת ואת מחית הפיסטוק ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
3 מעבירים לשק זילוף.
הרכבת המנה:
1 על כל ריבוע בצק מורחים קרם פיסטוק, מסדרים מעליו תותים וחוזרים על כך שלוש פעמים, כך שמתקבלות שלוש שכבות.
2 מפזרים מעל פיסטוקים ואבקת סוכר.