כבד קצוץ טבעוני
מתכון לכבד קצוץ טבעוני שעשוי מעדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
150-200 גרם עדשים שחורות
1 בצל גדול, פרוס גס
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק) קצוצים דק
שמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 מבשלים את העדשים השחורות במים לריכוך ללא מלח (המשקל לפני בישול)
2 שמים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה
3 שמים במעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה, מוסיפים שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה
4 אם רוצים מרקם חלק יותר מוסיפים עוד מים
5 מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם