בנייה – סופגניה איטלקית של אסטלה
אסטלה מכינה סופגניה איטלקית שופעת ריקוטה – מושלמת לנגיסות קטנות בחנוכה. מתוך התוכנית: "אסטלה – כיתת אומן"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם קמח לחם מלא 100% מועשר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
50 גרם קמח כוסמין לבן, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
5 גרם שמרים טריים
2 גרם אבקת ווניל
קורט מלח
80-100 מ”ל מים
40 גרם סוכר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
130 גרם גבינת טוב טעם או מקבילה – חמוצה (לא גבינת ריקוטה)
20 גרם צימוקים קטנטנים – אופציונאלי אבל מומלץ!
אופן הכנה
1 בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
2 מניחים בצד, במקום חמים כ- 45 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
3 טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה נוספת כ – 20 דקות.
4 בעזרת היד קורצים עיגולים של כ – 30 גרם.
5 מגלגלים ומניחים על משטח מקומח או משומן. נותנים לבצק לנוח כ- 5 דקות.
6 בינתיים מחממים שמן בסיר רחב ל – 170 מעלות.
7 מועכים את העיגולים במרכז מבלי לחורר ומכניסים לשמן הרותח.
8 מטגנים משני הצדדים, עד שהבנייה מקבל גוון חום – זהוב.
9 מוציאים בכף מחוררת מהשמן ומניחים על נייר סופג.
10 מגישים עם קליפות הדרים מסוכרות ושמנת חמוצה או בליווי ריבה.
11 מפדרים באבקת סוכר מעל.