דג שלם על האש בסנדוויץ' של עומר מילר לצד קוקטייל אניס
עומר מילר מציג מתכון מצוין לסנדוויץ' דג וקוקטייל אניס שאסור לפספס. מתוך התוכנית: "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסנדוויץ' דג
1 ק”ג דג ים לבן נקי ללא קשקשים
1 כף ממרח שום
1 כף אריסה
1 כף ממרח לימון כבוש
1 פלפל חריף
1 צרור כוסברה
טימין
גרידת לימון
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 צרור כוסברה
5 תפוחי אדמה
2 לחמניות
לממרח דלעת:
½ דלעת
1 לימון
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה
לקוקטייל
30 מ”ל אוזו מטקסה
30 מ”ל סמבוקה מולינרי
20 מ”ל מים
כוכב אניס
לקישוט הקוקטייל
0 כוכב אניס
אופן הכנה
סנדוויץ' דג
1 מכינים את ממרח הדלעת: מורחים שמן זית על גבי הדלעת, מפזרים פרוסות לימון ומעט סוכר. עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לטאבון/ תנור למשך כ -25 דקות.
2 עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום נפרד ומכניסים אותם לטאבון/ תנור למשך כ – 25 דקות.
3 מניחים את הדג על גבי משטח עבודה, מורחים מעליו מעט ממרח שום, אריסה וממרח לימון כבוש.
4 פורסים את הפלפל החריף ושמים בבטן הדג, מעליו מניחים טימין, כוסברה, גרידת לימון ומעט שמן זית.
5 מתבלים במלח.
6 פורסים רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפיה, מניחים את הדג על גבי נייר האפיה ועוטפים את הדג.
7 צולים את הדג על הגריל במשך כ – 10 דקות מכל צד.
8 כשהדלעת מוכנה, פורסים אותה , מוסיפים מעט פפריקה ושמן זית וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת ממרח.
9 פורסים את תפוחי האדמה המוכנים לפרוסות.
10 מרכיבים את המנה: מורחים ממרח דלעת על גבי צד אחד של הלחמניה, מוסיפים אריסה, את פרוסות תפוחי האדמה ואת פילה הדג ומגישים יחד עם כוסברה.
קוקטייל “סטאר אניס” של דניאל קיסלסי, “הכרם”
1 טוחנים בשייקר כוכב אניס אחד ומוזגים את המרכיבים פנימה.
2 ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.
3 מסננים סינון כפול לכוס קופ קרה ומקשטים בכוכב אניס.
