מתכון עם זיכרון: קציצות בשר ברוטב של עופר רון ז"ל
סמדר שחר מכינה לזכרו את הקציצות בשר ברוטב שעופר כל כך אהב. עופר נרצח ב 7.10 בביתו בקיבוץ כיסופים. עופר שדרג את המתכון שאחותו שלחה לו, עם כף טחינה בבלילה של הקציצות, זה שדרג את הטעם והפך את הקציצות לטעימות במיוחד.
בשיתוף עמותת מתכון עם זיכרון
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קציצות:
בשר קצוץ
ביצה
פירורי לחם
גזרים מגורים
שן שום קצוצה
מלח ופלפל
רוטב:
בצל
2 שיני שום
עגבניות מרוסקות
רסק עגבניות
מים
תבלינים לפי הטעם
אופן הכנה
קציצות:
1 מערבבים את כל המרכיבים.
2 מכינים כדורים ומניחים בקרור לפחות לחצי שעה.
3 לטגן את הקציצות במחבת עם שמן ולהניח בצד.
רוטב:
1 לטגן את כל המרכיבים יחד.
2 להביא לרתיחה עדינה של כעשרים דקות.
3 להוסיף את הקציצות ולבשל כעשרים דקות.
4 להגיש עם אורז לבן או פסטה.
קציצות ע"ש עופר רון
רציתי לדעת. למתכון של הקציצות כמה גזר לגרד,
כמה פירורי. לחם לשים?
רציתי לדעת. למתכון של הקציצות כמה גזר לגרד, כמה פירורי. לחם לשים?
גילה אפשטיין says: