פוקצ'ה ביתית וקלה להכנה של רונית טברון

מתכון קל להכנה, פשוט והכי טעים שיש של רונית טברון לפוקצ'ה עם תוספות של זיתים, עגבניות ועשבי תיבול. מינימום מאמץ ומקסימום טעם.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כ-3 שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות מים פושרים
כף שמרים יבשים
כף שמן זית
2 כפיות מלח
ארבע כוסות קמח לחם
לפוקצ'ה:
4-5 כפות שמן זית
חופן עגבניות שרי
חופן עגבניות שרי
מעט עלי רוזמרין ואורגנו טריים
אופן הכנה
1 לערבב את כל חומרי הבצק עם כף עד קבלת תערובת אחידה ודביקה מאד.
2 לא ללוש עם הידיים: הבצק דביק !
3 לכסות עם מגבת מטבח.
4 לתת לבצק לנוח למשך 30 דקות
5 להרטיב ידיים, עם סיבוב השעון למתוח חתיכה מהבצק כלפי מעלה, לקפל כלפי הבצק. לסובב את הקערה לימין למתוח ולקפל
6 סה״כ 4 מתיחות.
7 לכסות ולתת מנוחה לבצק למשך 30 דקות.
8 קיפול שני: לחזור על אופן הפעולה כמו בקיפול הראשון. לכסות עם מגבת וניתן לבצק לנוח למשך עוד 30 דקות.
9 קיפול שלישי כנ״ל, לכסות ולתת מנוחה של 30 דקות נוספות. סה״כ שעתיים
10 לשמן תבנית מלבנית ב 3 -2 כפות שמן זית, להכניס את הבצק לתבנית.
11 עם האצבעות, ללחוץ ולמתוח את הבצק בעדינות כלפי הדפנות.
12 לתת מנוחה נוספת למשך 30 דקות אחרונות לפני אפיה
13 לשמן את הבצק בעוד 2 כפות שמן זית, עם האצבעות ללחוץ ולנענע את הבצק בעדינות להוצאת בועות האוויר כלפי מעלה.
14 להוסיף מעל עגבניות שרי, זיתים, עלי רוזמרין ואורגנו.
15 לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
16 להוציא את הפוקצ׳ה מהתנור, להעביר לצינון על רשת. להגיש פושר או בטמפרטורת חדר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם