דלעת ממולאת באורז של רונית טברון

אמאלה איזו מנה מושלמת לחג! דלעת ממולאת באורז, חמוצים, צימוקים ועוד מלא דברים! מנה שכל האורחים יעופו עליה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדלעת: תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה
דלעת שלמה במשקל של כ -4 – 3 ק"ג
2 כפות שמן זית
כף דבש
מעט מלח גס
לאורז:
כוס אורז בסמטי
1/4 כוס שמן
בצל סגול בינוני קצוץ דק
2 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות
1/4 כוס גרעיני חמניה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס שקדים קצוצים
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים
זר פטרוזיליה קצוץ דק
זר כוסברה קצוץ דק
זר שמיר קצוץ דק
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
אופן הכנה
1 לחתוך את החלק העליון של הדלעת, לרוקן מגרעינים. לשמן את חלל הדלעת בשמן זית ודבש. להמליח.
2 למרוח את החלק החיצוני של הדלעת בשמן.
3 לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה. תלוי בגודל הדלעת, כעבור שעה , אם הדלעת לא רכה, להעלות טמפרטורה ל 220 מעלות להמשיך לאפות כ15 – 20 דקות או עד שהדלעת רכה.
4 להוציא מהתנור. לרוקן את נוזלי הדלעת שנקוו בתוך חלל הדלעת עם מצקת.
5 בזמן שהדלעת נאפית בתנור, מכינים את האורז.
6 בסיר עמוק,לחמם שמן, להזהיב את הבצל, להוסיף גזר ואורז .לערבב.
7 נוסיף את גרעיני חמניות, דלעת, שקדים וצנוברים.לערבב. להוסיף צימוקים וחמוציות ואת עשבי התיבול. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
8 להוסיף 2 כוסות מים רותחים. לערבב. להביא לרתיחה. להנמיך להבה, לבשל כ -20 15 דקות.
9 למלא את חלל הדלעת באורז.לכסות עם החלק העליון של הדלעת להכניס לתנור מחומם ל 200 מעלות כ 10 דקות.
10 להעביר לצלחת הגשה. לקשט עם רימונים ומעט עשבי תיבול.
@israel_food_channel דלעת ממולאת באורז מתכון צרחותתתת של רונית טברון המוכשרת #מתכון #מתכוןקל #יאמי #ראשהשנה #מתכונים ♬ Write This Down (Instrumental) – SoulChef

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      דלעת ממולאת אורז

       האם אפשר להוסיף בשר טחון?

       האם אפשר להוסיף בשר טחון?
      נגה says:

    אולי יעניין אותך גם