קראמבל תפוחים ואפרסקים קייצי וקל להכנה

מתכון לקראמבל תפוחים ואפרסקים, הכי קל להכנה שיש, כזה שלא ישאר פירור אז אולי כדאי שתכפילו כמויות. מתכון של לומינה קוורמן שגם יהיה מושלם לראש השנה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתערובת פירות
3 תפוחי סמית גדולים
4 אפרסקים (אני משתמשת בפירות קשים יחסית)
כף סוכר חום כהה
שפריץ של לימון
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
לקראמבל
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (15 גרם בערך השאיר בצד בשביל הפירות)
2 כפות סוכר חום
רבע כפית מלח
כוס קמח לבן מנופה
מעט קינמון
מעט אגוז מוסקט
אופן הכנה
1 חותכים את הפירות לקוביות בגודל אחיד, בעקרב גדולה נערבב טוב טוב את הפירות יחד עם הלימון, סוכר ותבלינים. ניתן לזה לעמוד בצד בזמן שנכין את הקראמבל.
2 נחמם תנור ל180 מעלות חום עליון תחתון.
3 להכנת הקראמבל- נשים במעבד מזון את כל המצרכים למעט קצת מהחמאה שנשאיר בצד. נפעיל בפולסים עד שמתקבלים פירורים די גדולים אבל לא לגבש את זה לבצק לגמרי.
4 נעביר לכלי אפיה את תערובת הפירות ונפזר את קוביות החמאה שנותרו בתבנית ונכסה בפירות, ככה שהחמאה תיזל באפייה ותרכך ותעשה טעם קרמי טעים גם בתחתית התבנית. נפזר קראמבל- בהתחלה אני שמה חתיכות גדולות יחסית ורק בסוף אני מפזרת פירורים
5 נאפה בשלב אמצע תחתון 60 דקות.
6 מחכים שיצטנן (קשה להתאפק) ומגישים עם כדור גלידה
לא לשכוח כדור גלידה בצד! צילום: לומינה קוורמן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם