מאפה ירקות צלויים בתנור עם בתיה שורק
מתכון קל להכנה למנת טיאן ירקות. מנה מושלמת שהגיעה אלינו מפרובאנס שבצרפת, היא למעשה מאפה ירקות צלויים בתנור עם מגוון רחב של ירקות: קישואים, עגבניות, תפוחי אדמה ועוד. מנה מושלמת לראש השנה ולא רק.
צילום: ליאור אשכנזי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים סגולים
3 שיני שום כתושות
4- 5 עגבניות תמר בשרניות
4-5 קישואי זוקיני
1/2 כוס עלי בזיליקום
2 כפות עלי טימין
מלח גס ופלפל
כף רסק עגבניות
אופן הכנה
1 לפרוס דק את הבצל בעזרת מעבד המזון
2 לשים במחבת 2 כפות שמן זית ולטגן עד להזהבה את הבצל יחד עם השום
3 לפרוס את הזוקיני, העגבניות ותפוחי האדמה בדסקית הפריסה העבה של מעבד המזון או בסכין חדה
4 בתבנית חרס יפה להגשה , לפרוס נייר אפייה לסדר את הבצל בתחתית הכלי ולפזר מעל עלי טימין
5 לסדר כמניפה בצורה שהירקות יעמדו את הירקות לסירוגין -זוקיני עגבנייה ותפוח אדמה. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים .
6 בקערה קטנה לערבב שמן זית , אורגנו יבש וכף רסק עגבניותולהבריש את הירקות ,לפזר מלח גס ופלפל ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות
7 ברגע שהמנה מזהיבה היא מוכנה. להוציא מהתנור ולהגיש חם
@israel_food_channel טיאן-מאפה ירקות צלויים, האורחים שלכם יהיו בשוק #מתכוןקל מאוד של בתיה סורק #יאמי #מתכון #ירקות בשיתוף עם לקט ישראל, סנו, קבוצת יבנה וניופאן
♬ original sound – ערוץ האוכל