קרפצ'יו סלק עם אגוזים וגבינה לצד לחם טחינה ביתי של בתיה שורק

מנת פתיחה מושלמת לארוחת החג! מנה סופר טעימה של קרפצ'יו סלק עם אגוזי מלך ופירורי גבינה מעל. המנה מגיעה לצד לחם טחינה ביתי הכי קל להכנה והכי טעים שיש!

צילום: ליאור אשכנזי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרפצ'יו סלק:
2 סלקים בינוניים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
גבינת עזים מפוררת (אופציונלי)
ללחם טחינה:
3 ביצים L
6 כפות גדושות טחינה גולמית
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
שומשום לקישוט (לא חובה)
אופן הכנה
לסלק:
1 חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2 עטפו את הסלקים בנייר אלומיניום סנו ואופו במשך כשעה, או עד שהם רכים.
3 הוציאו את הסלקים מהתנור, אפשרו להם להתקרר מעט וקלופו.
4 חתכו את הסלק לפרוסות דקות מאוד בעזרת המגימיקס.
לרוטב:
1 בקערה קטנה, שילבו את שמן הזית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל שחור.
2 טרפו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
הרכבת המנה:
1 סדרו את פרוסות הסלק בצורה אסתטית בצלחת הגשה.
2 השקו את הסלק ברוטב בנדיבות.
3 פזרו מעל עלי בזיליקום קצוצים ואגוזי מלך קצוצים.
4 הוסיפו גבינת עזים מפוררת מעל.
ללחם טחינה:
1 מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
2 טורפים ביצים עם טחינה לבלילה נוזלית ודביקה
3 מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים היטב
4 יוצקים לתבנית אינגליש קייק
5 מכניסים לתנור ל 25-30 דקות
6 מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם