מיט בולס של "אסלי עמוס" ברוטב קארי אדום, חלב קוקוס ופלפלים של שחר "פודיק"

מתכון קל להכנה של שחר "פודיק" לתבשיל מיט בולס של "אסלי עמוס" בסיר אחד ברוטב קארי אדום, חלב קוקוס ופלפלים. תבשיל פיקנטי עשיר בריחות וטעמים. מנה עיקרית מושלמת לארוחת חג ושבת. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דק׳
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילת מיט בולס של "אסלי עמוס"
3כפות שמן זית / שמן קוקוס
1פחית חלב קוקוס
שליש כוס מים
1פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
1פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)
4 שיני שום
1בצל לבן גדול חתוך לקוביות
2 כפות סוכר
2 כפיות צ'ילי חריף (לא חובה)
3 כפות גדושות תבלין גריל עוף
3 כפות גדושות תבלין קארי צהוב (או מחית)
2 כפות קורנפלור להסמכת הרוטב (אם אין זה גם בסדר, יהיה פחות סמיך)
1 מלח ופלפל לבן טחון לפי טעם
אופן הכנה
1 צורבים בסיר רחב עם מעט שמן את נשנושי האסאדו להשחמה קלה ומוציאים החוצה
2 מוסיפים 2 בצלים חתוכים לרצועות וגם פטריות חתוכות ומטגנים עד להזהבה
3 לרוטב: מוסיפים רסק עגבניות, כורכום כמון פלפל שחור טחון מערבבים כחצי דקה ומוסיפים 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומוסיפים כף סילאן כף מלח, אבקת מרק אם רוצים, מוסיפים את הערמונים גם.
4 מוסיפים את שורשי הסלרי הפטרוזיליה והגזרים לתהליך הבישול כדי שיוציאו עוד טעם לתבשיל – אח"כ אפשר להוציא אותם או להשאיר ולאכול.
5 מחזירים את נשנושי האסאדו לבפנים, מערבבים את הכל סוגרים ונותנים בישול של כשעה-שעתיים עד שהבשר מתרכך וטעים.
6 אפשר להוסיף לקראת הסוף 2 כפות קורנפלור או קמח מעורבבות עם מים כדי להסמיך את הרוטב.
7 מגישים חם ובתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם