מאפה במילוי בצל מטוגן ופרג – מאפה פולני יהודי קלאסי קל להכנה

מנה שמגיעה אלינו מאיזור לובלין שבפולין. מנה פולנית קלאסית עשויה ממיטב החומרים המקומיים. מאפה טעים ואווירירי במילוי בצל מטוגן ופרג.

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק שמרים:
400 גרם קמח לבן ( 3 כוסות)
200 מ"ל מים
2 כפות שמרים טריים
20 גרם חמאה
כפית סוכר
חצי כפית מלח
למלית:
300 גרם בצל (2-3 בצלים)
20 גרם פרג
חצי כפית מלח
כף שמן קנולה או חמניות
גבינה מגורדת לבחירתכם
אופן הכנה
לבצק:
1 מערבים בקערה את המים, שמרים והקמח ונותנים לו לתפוח למשך כ 20 דקות.
2 מכניסים את המחמצת לקמח, מוספים חמאה ומערבבים.
3 לשים את הבצק עד שנהיה נעים ורך.
4 מתפחים את הבצק בקערה למשך שעה.
5 מחלקים את הבצק ל 6 כדורים
6 לוקחים כל כדור ומשטחים אותו ומעצבים לצורת פאי.
למלית:
1 שוטפים את הבצלים וחותכים אותם לקוביות עבות למדי.
2 את הבצלים החתוכים מכניסים לקערה, מוסיפים מלח ומחכים 20 דקות ואז מסנינים את המים.
3 מוסיפים לקערה את הפרג ומערבבים.
4 מטגנים בצל קצוץ במחבת ומוסיפים פרג למחבת ומערבבים עד שמזהיב ומוכן.
5 ממלאים את הבצק במלית ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
6 מתפיחים לעוד שעה ומכניסים לתנור ל – 180 מעלות עד שמזהיב.
7 מוציאים מהתנור ומגישים חם!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם