מרק פטריות פולני עם פסטה מקמח מלא ושמנת חמוצה

פטריות יבשות הן אחד המרכיבים המאפייניים ביותר את המטבח הפולני בטעם והריח הייחודים שלהן. מנה קלאסית ומפורסמת של המטבח הפולני היא מרק פטריות חם, עשיר ומנחם בתוספת פסטה מקמח מלא ושמנת חמוצה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 וחצי כוסות פטריות יבשות
3 וחצי כוסות מים רותחים
כ – 3 ליטר ציר ירקות או ציר עוף\בקר פרווה
2 כוסות שמנת חמוצה
2 כפיות קמח
מלח לפי הטעם
םלםל שחור טחון לפי הטעם
1 כוס אטריות מבושלות
כף פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון
שורש פטרוזיליה
1 גזר
1 בצל
רוזמרין
שיני שום
צרור טימין
כף סויה
אופן הכנה
1 משרים את הפטריות במים למשך שעה ומרתיחים אותם על אש קטנה.
2 מסננים את הנוזל מהפטריות ושמים אותם בקערה נפרדת. השאירו בצד את הנוזלים. נוסיף אותם לסיר בהמשך.
3 קוצצים שורש פטרוזיליה, בצל וגזר
4 מטגנים את הבצל בסיר, מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את שורש הפטרוזיליה והגזר ומערבבים.
5 מוסיפים את הרוזמרין,טימין והשום לסיר ומערבבים
6 מוסיפים את הציר בקר\עוף, הפטריות, הנוזלים של הפטריות. לאחר 10 דקות מוסיפים מלח ופלפל ואת הסויה ומערבבים.
7 מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
8 מבשלים את הפסטה, ולאחר שמוכנה מוסיפים אותה לקערת מרק.
9 מוזגים את המרק אל קערת הפסטה, מוסיפים מעל פטרוזיליה קצוצה ובתיאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם