פירוגי פולני צמחוני במילוי פטריות ועדשים – להכין בקלות בבית קל להכנה – מתכון לכיסונים פולניים

הגרסא הפולנית לכיסונים ממולאים, או בשמם הידוע: פירוגי. מנה פולנית אותנטית, קלאסית ואחת הפופולריות ביותר שמסמלת את המטבח הפולני. כיסונים ממולאים בעדשים, פטריות, בצל מקורמל בתוספת של שמנת חמוצה ופטרוזיליה. מנה עשירה בריחות וטעמים של פולין!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח
1 כוס מים חמים
חצי כפית מלח
4 כפות שמן צמחי
למילוי:
2 כוסות עדשים
פטריות יבשות
5 בצלים לבנים
2 פטריות טריות
שמן לטיגון
פטרוזיליה
טימין
2 כפות סויה
אופן הכנה
לבצק:
1 מוסיפים את כל המרכיבים לקערה
2 לשים את הבצק עד שהוא הופך להיות רך ואלסטי.
3 עוטפים את הבצק בנייר נצמד ומניחים אותו בצד למשך חצי שעה.
למילוי:
1 משרים את העדשים במים
2 מבשלים את העדשים בסיר על האש עד שמתרככים.
3 משרים את הפטריות היבשות במים ומבשלים אותם בסיר עד שמוכנות. לא לזרוק את המים שבהם השרנו את הפטריות. אנחנו נשתמש בהם בהמשך.
4 לאחר שהפטריות מוכנות, קוצצים אותן לחתיכות קטנות.
5 קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד קרמול.
6 קוצצים את הפטריות ומטגנים אותן ביחד עם מלח עד שהן מזהיבות ומוכנות.
7 קוצצים את הפטרוזיליה והטימין
8 טוחנים מעט מהעדשים במעבד מזון
9 לוקחים קערה ומוסיפים אליה את כל המרכיבים. מוסיפים סויה, מעט פלפל שחור לפי הטעם והמים שהשרנו עם הפטריות.
10 מערבבים ביחד את כל מרכיבי המלית.
להכנת הכיסונים:
1 לוקחים את הבצק ומשטחים אותו באמצעות מערוך
2 לוקחים כוס ויוצרים עיגולים על הבצק.
3 מרדדים מעט את כדורי המלית לצורת רול כדי למלא את פנים הכיסון באופן מושלם. מקפלים את הכיסונים לחצי ומדביקים את הצדדים יחד
4 מניחים את הכיסונים זה לצד זה על תבנית כדי למנוע התייבשות הכיסונים הממתינים, מכסים אותם במגבת כותנה לחה מעט
5 בסיר עמוק עם מים רותחים מומלחים, מבשלים את הכיסונים 3-4 דקות עד שהם צפים מעלה. מוציאים אותה מהסיר.
6 על צלחת הגשה מניחים את השמנת החמוצה ומעליה את הכיסונים
7 מעל הכיסונים מפזרים מעט פלפל, בצל מקורמל ופטרוזיליה קצוצה
8 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם