תבשיל עוף עם חבושים וצימוקים של רונית טברון

מנה מומלצת של רונית טברון לארוחת החג! תבשיל עוף מתקתק עם חבושים וצימוקים עשיר בריחות וטעמים. מומלץ להגיש את התבשיל לצד אורז לבן.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק״ג שוקיים של עוף
3 בצלים גדולים
3 חבושים גדולים
1/3 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס צימוקים צהובים
5 כפות שמן קנולה
1/2 כפית אבקת כורכום
מלח ופלפל שחור טחון דק לפי הטעם
לימון /ליים
אופן הכנה
1 לקלף את החבושים. לחצות את החבוש לחתוך כל חצי לשניים. לנקות את הליבה, לחתוך כל רבע לשניים. לחזור על הפעולה עם יתר החבושים.
2 להכניס את החבושים החתוכים לקערה מלאה במים עם מיץ סחוט מלימון או ליים.
3 לקצוץ את הבצלים גס. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן קנולה, להזהיב את הבצל. להוסיף חצי כפית אבקת כורכום, רבע כפית פלפל שחור. לערבב. להוסיף מעט מלח גס ואת הצימוקים השחורים והצהובים.
4 בסיר גדול ועמוק, לחמם 2 כפות שמן קנולה. לטגן את השוקיים משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום.
5 לכסות את השוקיים בבצל המטוגן עם הצימוקים. לסדר את החבושים מעל. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם . להוסיף 4 כוסות מים רותחים.
6 להביא לרתיחה. להנמיך להבה, לבשל כשעתיים על אש נמוכה. כעבור שעה, לבדוק את התבשיל. במידת הצורך להוסיף עוד כוס מים (הנוזלים מצטמצמים) לתקן תיבול. להמשיך בבישול עד שהחבושים מקבלים גוון חום אדמדם עמוק.
7 להגיש עם אורז לבן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם