ג'ינג'ר ברד- עוגה פולנית לחג המולד קלה להכנה

העוגה המפורסמת שהפולנים אופים לכבוד חג המולד. עוגת ג'ינג'ר ברד מלאה בתבלינים וטעמים, עם שקדים, משמשים ותבלין ג'ינג'רברד ייחודי. בתוספת של ריבה, דבש ואוכמניות מעל. תענוג!

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

120 גרם קמח שיפון
120 גרם קמח לבן
180 גרם דבש
120 גרם חמאה
60 גרם חלב
36 גרם שמנת
2 ביצים
4 גרם אבקת סודה לשתיה
4 גרם אבקת אפיה
80 גרם משמשים מיובשים קצוצים
80 גרם שקדים קצוצים
12 גרם תערובת תבלינים לג'ינג'רברד
לתבלין ג'ינג'ר ברד:
40 גרם קינמון
15 גרם אבקת ג'ינג'ר טחון
10 גרם אגוז מוסקט
10 גרם ציפורן
10 גרם הל
5 גרם אניס
5 גרם גרגרי כוסברה
5 גרם פלפל אנגלי
אופן הכנה
1 בסיר שמים את החמאה, חלב, דבש ושמנת ומערבבים היטב עד שהכל נמס ומתאחד, שמים במקרר ל 5 דק.
2 מוסיפים את הביצים לתערובת הרטובה המקוררת,
3 בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים.
4 שופכים את התערובת הרטובה לקערה של היבשים ומערבבים
5 מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון
6 יוצקים את תערבת העוגה לאינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה.
7 אופים למשך 55 דק עד שקיסם יוצא נקי ללת פירורים
8 ניתן להגיש עם ריבה ופטל או שוקולד מריד וקלפת תפוז.
9 מוזגים את המרק אל קערה ומגישים חם. בתאבון!
לתבלין גינג'ר:
1 • צריך לטחון הכל ביחד ולהשתמש רק ב 12 גרם עבור המתכון. את היתר ניתן לשמור בקופסה אטומה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם