מתכון לכרעיים ותפו״א – צלייה גורמה בטאבון
חשבתם שטאבון הוא רק לפיצה? בואו תראו ארוחה שלמה בתבנית אחת!שוקיים עסיסיים ותפוחי אדמה זהובים, בקלות ובמהירות בטאבון החיצוני שלנו!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 כרעיים טריים נקיים עם העור
4-5 תפו״א מזן דזירה (אפשר גם אחרים) חתוכים לרבעים
4-5 בצלי שאלוט קלופים
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז׳ון
⅓ כוס שמן זית
כף שום כתוש
כפית ג׳ינג׳ר חתוך דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מסדרים את הכרעיים על תבנית האפייה של הטאבון, ובין הכרעיים מסדרים את תפוחי האדמה ובצלי השאלוט.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ויוצקים על העוף והירקות. מוודאים שכולם מכוסים היטב ברוטב.
3 מדליקים את הטאבון, בוחרים בתוכנית צלייה גורמה, מכוונים את הטמפרטורה של השלב הראשון ל- 285 מעלות למשך 5 דק׳, ולאחר מכן את החום של השלב השני -180 מעלות, למשך שעה, ולוחצים על כפתור ההפעלה, הטאבון יחל בפעולת החימום המקדים וכאשר הוא יסיים מכניסים את העוף והירקות פנימה. בתום שני שלבי הצלייה מוציאים, ומגישים. בתאבון 