טרטר דג ואבוקדו קל להכנה
מנה ראשונה כמו במסעדות מומלצת לאוהבי הדגים הנאים והאבוקדו! מנה קלה להכנה, טעימה והכי ממכרת שיש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
15 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לטרטר:
2 קוביות כוסברה דורות
300 גרם פילה דג טרי נקי מעור ועצמות (סלמון/מוסר ים/אינטיאס/טונה אדומה)
2 כפות בצל סגול או שאלוט קצוץ
1 כף צ'ילי טרי קצוץ (לפי הטעם)
½ 1 כף שמן זית
½ 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס מים קרים
מלח
פלפל שחור
לסלט אבוקדו
1 קוביית כוסברה דורות
1 אבוקדו גדול או 2 קטנים
1 כף בצל סגול קצוץ
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 קונים דג טרי באותו היום שמכינים את המנה. אין להשתמש בדגים קפואים מופשרים.
2 מנקים את הדג עד שאין שום חלקים בצבע אחר מהדג (לבן או כתום במקרה של סלמון)
3 יש לשמור את הדג במקרר כל הזמן. מוציאים לחיתוך על קרש נקי ומחזירים למקרר מיד עד להגשה.
4 אפשר להשתמש בכפפות, או להקפיד על ידיים רחוצות היטב.
5 משתמשים בסכין חדה לחיתוך על מנת לא למעוך את הדג. את הקערה מעל הסיר ומעבירים בזהירות 4-5 חתיכות דג. מטגנים 2-3 דקות עד שמזהיב ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם שאר החתיכות.
6 מוציאים 3 קוביות כוסברה דורות לקערה קטנה ומניחים בצד.
7 חותכים את הדג לקוביות קטנות (1 ס"מ), ומחזירים למקרר.
8 חוצים פלפל צ'ילי אדום לאורך, מנקים את כל הגרעינים וקוצצים את הפלפל קטן ככל האפשר. מעבירים לקערית קטנה.
9 קוצצים בצל סגול אחד קטן ככל האפשר ומניחים בקערית נפרדת.
10 סוחטים לימון אחד לקערה קטנה.
11 קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים אץ שאר המרכיבים לפי הרשימה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
12 מוציאים את הדג מהמקרר ומוסיפים את כל הרכיבים ברשימת המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
13 מניחים בטבעת 2 כפות מסלט האבוקדו, ומוסיפים 2 כפות מהטרטר מעל. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
14 *העמדת הטרטר כמו במסעדה היא פשוטה בעזרת טבעת מתכת עם דפנות גבוהות (חפשו במגירת מוצרי האפיה שלכם). במידה ואין כזו בבית, פשוט לוקחים גביע גבינה נקי, מורידים לו את התחתית ומשתמשים בו כטבעת.