תפוחי אדמה "דרוסים" קלים להכנה
מתכון קל מאוד להכנה לתוספת אהובה במיוחד של תפוחי אדמה "דרוסים". המתכון שצריך לגזור ולשמור

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
אופן הכנה
1 מוציאים עשבי תיבול איטלקי ושום דורות לקערה ומניחים בצד.
2 מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לבעבוע קל (בישול באש גבוהה מידי יפרק את תפוחי האדמה)
3 מבשלים כ20 דקות, בודקים עם קיסם או סכין. התפוחי אדמה צריכים להיות כמעט מוכנים לאכילה.
4 מחממים תנור ל230 מעלות (ללא טורבו)
5 מסננים את תפוחי האדמה, מניחים אחד אחד על קרש חיתוך, מועכים עם מועך פירה, ומעבירים למגש מרופד בנייר
6 מערבבים שמן זית עם עשבי התיבול והשום ומפזרים עם כף או מברשת מעל תפוחי האדמה
7 זורים מלח ופלפל מעל תפוחי האדמה
8 צולים בחלק העליון של התנור עד שמתחילים להשחים (כ30 דקות )