קנלוני דלורית עם גבינות ופיסטוקים מרשימה וקלה להכנה

מתכון לקנלוני דלורית עם גבינות ופיסטוקים, מנה מרשימה וקלה להכנה, מושלמת לשבועות או לכל ארוחה חגיגית וחלבית

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למילוי דלורית:
1 קילו דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות.
2 כפות מייפל
6 קוביות בצל מטוגן דורות
5 קוביות בזיליקום דורות
3 כפות פיסטוקים קצוצים
250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 כפית גדושה מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה
רוטב בשמל:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
500 גרם חלב
½ כפית מלח
להרכבה:
2 חבילות קנלוני (500 גרם)
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
3 קוביות בזיליקום דורות
1 כף שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-220 מעלות
2 מערבבים דלורית ומייפל וצולים בתנור כ-20 דקות עד שהדלורית מתרככת.
3 בינתיים מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים 4 קוביות תיבול איטלקי דורות, ומערבבים עם מטרפה עד שנוצר ממרח אחיד.
4 מוסיפים חלב קר לסיר ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבל רוטב סמיך. מעבירים לקערה ומכסים.
5 מוציאים את כל מרכיבי המילוי לקערה, מוסיפים את הדלורית הצלויה כשמוכנה, ומועכים היטב בעזרת מועך פירה.
6 מחלישים את התנור ל-180 מעלות.
7 מרפדים סיר או תבנית עוגה עמוקה בנייר אפיה. יוצקים חצי מכמות הבשמל ומסדרים את הקנלוני בעמידה עד שהתבנית מתמלאת (לא לצופף יותר מידי).
8 מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים לתוך הקנלוני כמעט עד הסוף.
9 חוזרים עד שנגמר כל המילוי.
10 יוצקים את החצי השני של רוטב הבשמל, ומפזרים 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת.
11 מכסים במכסה או נייר כסף ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות להזהבה.
12 מערבבים 3 קוביות בזיליקום דורות וכף שמן זית, מזלפים מעל ומגישים חם.
13 טיפ: קצרים בזמן? מחליפים את הקנלוני בדפי לזניה, כל השלבים זהים למעט הסידור בתבנית

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם