פסטה עם עגבניות, שמנת ותרד קלה להכנה

אוהבים מטבח איטלקי? זוהי המנה בשבילכם! מתכון לפסטה עם עגבניות, שמנת ותרד קלה להכנה.

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 כוסות מים (1 ליטר)
400 גרם פסטה קצרה יבשה (מקרוני/פוזילי/פנה)
½ חבילת עלי תרד בייבי (100 גרם)
4 קוביות בזיליקום דורות
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה
1 1. מניחים מחבת רחבה ועמוקה (או סיר רחב ונמוך) על להבה בינונית, מוציאים למחבת 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות. מערבבים כדקה.
2 מוספים למחבת שמנת מתוקה ומים. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
3 מערבבים את הפסטה היבשה פנימה. מחלישים את הלהבה לבינונית ומכסים.
4 פותחים את המכסה כל 2-3 דקות, מערבבים ומכסים שוב.
5 לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה ומתחילים לבדוק את הפסטה (זמן הבישול משתנה בהתאם לפסטה שנבחרה), ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה.
6 במידה והרוטב מתייבש לפני שהפסטה מוכנה מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.
7 כשהפסטה מבושלת והנוזלים נראים כמו רוטב, מוסיפים פנימה את עלי התרד ו-4 קוביות בזיליקום דורות ומערבבים.
8 מוספים מעט מלח ופלפל שחורף טועמים ומתקנים.
9 מוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת ומגישים
10 טיפ מהשף: יש לכם כבר פסטה מבושלת מראש? הוסיפו רק חצי כוס מים במקום 4 כוסות. וזמן ההכנה יתקצר ל-8 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם