מק אנד צ'יז קלאסי קל להכנה

מתכון קל להכנה למנה האמריקאית הטעימה והמושחתת מק אנד צ'יז. מלא פסטה, גבינה, תיבול של דורות ופירורי לחם. הכי טעים שיש!

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

250 גרם פסטה קצרה
50 גרם חמאה+ 20 גרם חמאה מומסת
3 כפות קמח
4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות פסטו דורות
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
600 מ״ל חלב
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
1 ביצה
200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת
כוס פירורי לחם או פנקו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, ומסננים.
2 בינתיים בסיר בינוני, על להבה בינונית, ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים (רצוי במטרפה), בלי להפסיק למשך דקה.
3 כעבור דקה, מוסיפים את החלב, בצל מטוגן דורות, פסטו דורות ועשבי תיבול איטלקי דורות. מבשלים עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
4 מוסיפים את הפסטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
5 מכבים את האש, מערבבים פנימה את הביצה ו2/3 מהגבינה המגורדת.
6 מעבירים לתבנית פיירקס, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת ומפזרים מעל. מסיימים בפיזור הגבינה שנותרה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דקות .
7 מוציאים מהתנור, מניחים בחוץ 4-5 דקות לפני ההגשה (הגבינה רותחת!)
8 ניתן להשתמש בכל פסטה שעדיפה עליכם. קצרה או ארוכה. הפסטה המומלצת היא פשטה קצרה בצורת ר׳, אך משום ממה קשה למצוא אותה בסופרים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם