פאד תאי מהיר וקל להכנה
אין דבר יותר טעים ממנה של מוקפץ אסייאתי! קבלו מתכון קליל ומהיר לפאד תאי צמחוני עם טופו מהיר וקל להכנה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות שמן
1 פלפל אדום
1/6 כרוב לבן
כוס שעועית ירוקה טריה או קפואה.
200 גרם טופו טרי
200 גרם מקלוני אורז (או נודלס) מבושלים לפי הוראות על האריזה.
חופן נבטים
3 כפות בוטנים קלויים ושבורים
2 שום חריף דורות
2 ג׳ינג׳ר דורות
2 כוסברה דורות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב דגים
בצל ירוק
לימון
אופן הכנה
1 מקלפים את הגזר, חותכים פלפל וגזר לרצועות דקות (גפרורים) ככל האפשר.
2 מחממים מחבת גדולה (רצוי 30 ס״מ) על הלהבה החזקה ביותר שיש היטב, מוסיפים את השמן, פלפל וגזר ומטגנים לדקה, בינתיים פורסים את הכרוב דק דק (בסכין או מנדולינה), ומוסיפים למחבת. מטגנים עוד כשתי דקות.
3 מוסיפים למחבת שום חריף דורות, ג׳ינג׳ר דורות וממשיכים לטגן עוד דקה.
4 בשלב הזה הירקות אמורים להתרכך מעט אבל עדיין להישאר פריכים ולשמור על צורתם.
5 מוסיפים את הנוזלים- רוטב סויה, חומץ אורז, ורוטב דגים. ומיד מוסיפים שעועית ירוקה, טופו, כוסברה דורות ואת האטריות המבושלות.
6 מבשלים כ3-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המרכיבים והאטריות מתחברים יחד.
7 מוסיפים נבטים וחצי מהבוטנים. מכבים את האש ומערבבים.
8 מגישים בשתי קערות, מפזרים את שאר הבוטנים, מעט בצל ירוק וחצי לימון.
9 טיפ מהשף:במידה ומכינים ליותר סועדים, כדאי להכין בכמה פעמים או בכמה מחבתות. כמות גדולה מידי במחבת תגרום לירקות להתרכך ולאבד את כל המיצים שלהם