מתכון לסלמון ברוטב פסטו ועגבניות צלויות
מתכון קליל ומהיר לסלמון ברוטב פסטו ותוספת עגבניות צלויות מהיר וקל להכנה. דג סלמון מעולה עם טעמים ים תיכוניים עשירים.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 קוביות פסטו דורות
2 קוביות שום חריף דורות
2 כפות שמן זית
20-25 עגבניות שרי
600 גרם פילה סלמון נקי מעצמות, מחולק ל4.
3 כפות צנוברים.
אופן הכנה
1 מוציאים לקערה פסטו דורות, שום חריף דורות ושמן זית ומניחים בצד כמה דקות.
2 מחממים תנור ל-230 מעלות.
3 שוטפים את העגבניות ומניחים בתבנית, מפזרים שליש מכמות הרוטב וצולים 10 דקות בתנור.
4 מוציאים את התבנית, מניחים את פרוסות הסלמון על העגבניות, מפזרים עוד שליש מהרוטב ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
5 מוציאים, מפזרים את הרוטב הנותר וצנוברים ומגישים חם.
6 ניתן להחליף את הסלמון בפילה לברק/דניס או מוסר ים.