סלט שוק עם קרוטונים
למי יש כוח לחתוך סלט? את הסלט הזה אתם תרצו להכין ותכינו אותו שוב ושוב כי הוא כלכך טעים!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקרוטונים:
• לחם/באגט/לחמניות/ כל שאריות לחם שיש לכם חוץ מפיתות חתוך לקוביות בגודל 2×2 סנטימטר בערך, כמות מספקת למלא תבנית אפיה סטנדרטית
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 קוביות שום דורות
לסלט ים תיכוני:
2 מלפפונים- רצועות
2 פלפל גמבה- קוביות
10-12 עגבניות שרי חצויות או רבעים.
חצי בצל סגול פרוס דק
4-5 עלים חסה רומית חתוכים לרצועות
20-30 זיתים מגולענים (מהסוג שטעים לכם)
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות.
חצי כפית אורגנו יבש.
כוס עלי פטרוזיליה טריים
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
חופן קרוטונים
אופן הכנה
לקרוטונים:
1 מחממים תנור ל180 מעלות (ללא טורבו)
2 מוציאים 4 קוביות עשבי תיבול דורות ו2 קוביות שום דורות לתוך קערה גדולה, מניחים בצד כ10 דקות.
3 מוסיפים שמן זית ומלח לקערה ומערבבים.
4 מוסיפים את קוביות הלחם, מערבבים עם הידיים ומעבירים לתבנית.
5 אופים כ15 דקות עד שהקרוטונים מזהיבים.
לסלט:
1 מערבבים את כל המרכיבים, למעט הגבינה והקרוטונים.
2 מפזרים קרוטונים וגבינה בנדיבות ומגישים.
3 הקרוטונים יכולים להישמר בצנצנת אטומה עד שבועיים.