סלט שוק עם קרוטונים

למי יש כוח לחתוך סלט? את הסלט הזה אתם תרצו להכין ותכינו אותו שוב ושוב כי הוא כלכך טעים!

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרוטונים:
• לחם/באגט/לחמניות/ כל שאריות לחם שיש לכם חוץ מפיתות חתוך לקוביות בגודל 2×2 סנטימטר בערך, כמות מספקת למלא תבנית אפיה סטנדרטית
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 קוביות שום דורות
לסלט ים תיכוני:
2 מלפפונים- רצועות
2 פלפל גמבה- קוביות
10-12 עגבניות שרי חצויות או רבעים.
חצי בצל סגול פרוס דק
4-5 עלים חסה רומית חתוכים לרצועות
20-30 זיתים מגולענים (מהסוג שטעים לכם)
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות.
חצי כפית אורגנו יבש.
כוס עלי פטרוזיליה טריים
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
חופן קרוטונים
אופן הכנה
לקרוטונים:
1 מחממים תנור ל180 מעלות (ללא טורבו)
2 מוציאים 4 קוביות עשבי תיבול דורות ו2 קוביות שום דורות לתוך קערה גדולה, מניחים בצד כ10 דקות.
3 מוסיפים שמן זית ומלח לקערה ומערבבים.
4 מוסיפים את קוביות הלחם, מערבבים עם הידיים ומעבירים לתבנית.
5 אופים כ15 דקות עד שהקרוטונים מזהיבים.
לסלט:
1 מערבבים את כל המרכיבים, למעט הגבינה והקרוטונים.
2 מפזרים קרוטונים וגבינה בנדיבות ומגישים.
3 הקרוטונים יכולים להישמר בצנצנת אטומה עד שבועיים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם