תבשיל בסיר אחד של עוף עם תפוחי אדמה ובטטות במרינדה
מתכון של דנית סופר לתבשיל בסיר אחד של עוף, תפוחי אדמה ובטטות ברוטב. תבשיל עשיר בריחות וטעמים. עוף קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים. ארוחת הצהריים המושלמת!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבשר:
6 יח עוף – 3 שוקיים ו3 כרעיים
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
4 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
למרינדה:
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית ראס אל חנות
2 כפות סוכר חום
1 כפית בהרט
1/4 כפית שבבי צ׳ילי חריף גרוס
1/3 כוס שמן זית
1 כף דבש
2 כפות תמרהינדי / אם אין אז אפשר סילאן
2 כפות סויה
3 כוסות מים רותחים(פלסטיק חמה)
קורט טימין
אופן הכנה
1 בסיר רחב נשים שמן זית בנדיבות. נוסיף את העוף, נפזר מלח ופלפל ונצרוב אותו כשהחלק ה״בשרי״ של הכיריים לכיוון מטה, כלומר הפוך. ברגע שהוא הופך לזהוב ונצרב היטב נהפוך ונצרוב אותו גם מהצד השני.
2 בקערה נפרדת נשים את התפוחי אדמה והבטטות שחתכנו. נפזר מלח, פלפל ושמן זית ונערבב היטב עם הידיים כך שכולן יצופו. נעביר אותן אל תוך הסיר. נרצה שהחלק העליון של הירקות יהיה לכיוון מטה, כלומר גם כאן במקרה הזה שיהיו ״הפוכות״ ככה הן מתקרמלות ומקבלות צבע וטעם מדהים. נשאיר על אש בינונית למשך 20 דקות ומידי פעם נערבב את הבטטות והתפוחי אדמה בזהירות כך שהחלק העליון של כולן יהיה כלפי מטה.
3 בקערה נפרדת נתחיל להכין את המרינדה- נוסיף את התבלינים והשמן זית ונפתח אותם בשמן עד שאין גושים בכלל. נוסיף את הרטבים וכוס מים רותחים 1 בלבד. נשפוך על העוף ותפוחי האדמה.
4 נוסיף עוד 2 כוסות מים רותחים ונעביר לאש נמוכה ל20 דקות עם מכסה סגור. מידי פעם תשקו את העוף והירקות ברוטב.
5 נוודא שיש לנו נוזלים (במידה ולא תוסיפו עוד קצת מים רותחים) ונעביר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו לעוד חצי שעה 40 דקות. גם כאן מידי פעם תפתחו את התנור ותשקו את הסיר ברוטב. וזהו מוכן