אוזני המן מושלמות לפורים במילוי שוקולד וציפוי שוקולד עשיר
מתכון קל להכנה לאוזני המן פריכים במלוי שוקולד מתוק ועשיר בתוספת של ציפוי שוקולד. וואו כמה שזה טעים!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם /חצי חבילה חמאה
100 גרם/ כוס אבקת סוכר
150 גרם / כוס פלוס כף קמח
40 גרם / 4 כפות קקאו
קורט מלח
2 חלמונים
למילוי:
ממרח שוקולד שאוהבים
לציפוי:
חפיסת שוקולד חלב
2 כפות שמן
פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה
1 במיקסר של קנווד בעזרת וו גיטרה נערבל יחד את כל מרכיבי הבצק למעט החלמונים עד לקבלת פירורים .
2 נוסיף את החלמונים ומערבל עד לקבלת גוש בצק .
3 נעביר את הבצק למשטח מקומח קלות או נייר אפייה ומרדדים ל4 מ״מ עובי יש לדאוג שהבצק לא ידבק למשטח .
4 נקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס״מ (אפשר גם יותר או פחות ).
5 נחלץ את שאריות הבצק אותן ניתן לאחד ולהכין עוד עוגיות.
6 נזלף מילוי שאוהבים במרכז העיגולים ,ניסגור כל עיגול לאוזן המן ונהדק.
7 נסדר את האוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונעביר להקפא של 10 דקות .
8 בנתיים נחמם תנור ל150 מעלות .
9 מיד מההקפאה נאפה את העוגיות בתנור החם כ17-20 דקות .
10 נקרר לטמפ החדר לאחר אפייה ונעבחר להקפאה קצרה של 15-20 דקות(שלב זה הכרחי רק לאלו שירצו לצפות את העוגיות בשוקולד).
11 לאחר ההקפאה נמיס שוקולד יחד עם שמן .
12 נניח את האוזני המן על רשת ונצפה אותן בשוקולד ומיד נפזר מעט פולי קקאו .