פילה קוד עשוי על מחבת של צ'רלי פדידה
מתכון דגים מקורי ופשוט לפילה קוד בתוספת של בצלים מקורמלים וכרישה שישאיר לכם טעם של עוד. מתוך התוכנית: "ממלכת הדגים – נורבגיה"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
דג
800 גרם פילה קוד נקי מעור ואדרות
מלח , פלפל לפי הטעם של נפטון
1 כפית מסלת דגים של נפטון
4 כפות שמן זית
רוטב
100 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל שלוט קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין לבן
1 כף גרדת לימון
1 כפית גרדת תפוז
חצי ענף קורנית
100 מיל שמנת מתוקה
2 כרישה חתוכה ל 4
אופן הכנה
הכנת הדג והרוטב
1 מחממים מחבת עם שמן זית , מתבלים את הדג במלח , פלפל , מסלת דגים ומתחילים בצריבת הדג מהצד של העור למשך כ 4 דקות בערך , הופכים את הדג ומטגנים לעוד 2 דקות ומניחים על גבי נייר סופג.
2 אל אותה מחבת מוסיפים מעט שמן זית , חמאה , שום , קורנית , בצל וכרישה ומטגנים עד לשקיפות הבצל מוסיפים יין לבן , מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזל על להבה בינונית לחצי.
3 מוסיפים גרדת לימון , גרדת תפוז ומעט מלח.
4 מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
5 אל הרוטב שיצרנו מכניסים את הדג ומכסים לספיגת טעמים על להבה בינונית למשך כ 5 דקות.
