קרפעלך גבינה ב 10 דקות
מתכון לקרעפלך לעצלנים מגבינות שיש בבית, טעם של פעם וקלות להכנה
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם קוטג' 9%
1 כוס קמח
1 ביצה L
2 כפות סוכר
קורט מלח
חצי כפית גרידת לימון
30 גרם חמאה
לרוטב יוגורט:
200 גרם יוגורט 3%
1 כפית אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים את גבינת הקוטג' עם ביצה, סוכר ומלח. מוסיפים גרידת לימון וקמח. ללוש היטב את הבצק עד שהוא חלק וגמיש.
2 חותכים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק ל"נקניק" ארוך וחותכים אותו לכופתאות קטנות בעובי 1 ס"מ. לוחצים מעט על כל כופתאה ומגלגלים אותה בקמח.
3 יוצקים מספיק מים לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכיסונים במים רותחים במשך 3 עד 5 דקות. מוציאים אותם ומניחים על צלחת הגשה ויוצקים מעט חמאה מומסת על הכיסונים.
4 לרוטב מערבבים את אבקת הסוכר עם היוגורט, ומגישים. אפשר גם להוסיף פירות יער
יש לי קופסת קוטג׳ אחת וקופסת ריקוטה. יעבוד?
יש לי קופסת קוטג׳ אחת וקופסת ריקוטה. יעבוד?
לוני says:
בהחלט. שיהיה בתאבון 🙂
בהחלט. שיהיה בתאבון :)
avi says: