עוגת אפרסקים רכה וקלה להכנה ב-10 דקות עבודה

עוגה מושלמת לארוחה משפחתית או עם חברים – עוגה בחושה עם אפרסקים שכדאי לנצל כל עוד זו העונה! עוגה קל להכנה של כל אחד יכול להכין

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע (כולל אפייה)
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1½ כוסות קמח (180 גרם)
½ כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
¾ כוס חמאה רכה (170 גרם)
1 כוס סוכר מגורען (200 גרם)
2 ביצים L
¼ כוס שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר (60 גרם)
1 כף תמצית וניל
2 כוסות אפרסקים בשלים ופרוסים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות . משמנים תבנית עוגה בגודל 22 ס"מ
2 בקערת ערבוב בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3 בקערת מיקסר גדולה מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת קרם
4 מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, כ-3 דקות
5 מוסיפים את הביצים אחת אחת, מגרדים את הקערה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה
6 מקציפים פנימה את השמנת החמוצה והוניל
7 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, כשהמיקסר על מהירות נמוכה רק עד לאיחוד
8 מקפלים פנימה שלושה רבעים מהאפרסקים. מורחים את הבלילה לתוך תבנית העוגה המוכנה. מפזרים מלמעלה את שאר האפרסקים ותוספת סוכר, אם רוצים.
9 אופים במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
10 מצננים לפחות 30 דקות לפני ההגשה. ניתן לכסות את העוגה ולשמור בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024