מאפה גבינה יווני – 12 האלים
מתכון לבצק פילו ממולא בגבינת פטה, עם סירופ דבש ושומשום מלמעלה. לא סתם קוראים לו היוונים כך – הטעם – אלוהי

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות חמאה מומסת
חבילת פטה 200 גרם חתוכה ל-2 מלבנים
2 דפי בצק פילו גדולים
מעט טימין
1 כף שומשום
דבש
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-180C
2 מורחים את עלה הפילו ומברישים בחמאה מומסת. מורחים עליו מעט טימין טרי ומקפלים לשניים
3 מניחים את הפטה בקצה מלבן ועוטפים את הפילו סביב הגבינה, מברישים בחמאה תוך כדי כך שידבק. אל תעטפו חזק מדי כי הגבינה תתרחב במהלך האפייה. מברישים את החלק החיצוני של המאפה בחמאה מומסת ומפזרים שומשום. אופים כ-20-25 דקות
4 מוציאים מהתנור, מזלפים דבש, עוד עלי טימין