עוגת קרמבו בשני צבעים קלה להכנה של קרן אגם
עוגה קרמבו מטריפה בשני צבעים של קרן אגם. עוגה מפוצצת בשוקולד עם טוויסט של ליקר אמרטו. עוגה מושלמת שכל האורחים יעופו עליה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגת השוקולד:
4 ביצים L
110 גר' חמאה
1/4 כוס קקאו (35 גר')
1/4 כוס חלב (60 מל')
1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')
2 כפות ליקר אמרטו
לקרם:
2 מיכלים שמנת להקצפה (500 מל')
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב (240 מל')
לגאנש שוקולד:
200 מל' שמנת להקצפה
150 גר' שוקולד מריר
1 כפית ליקר אמרטו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
2 בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.
3 מוסיפים אמרטו וחלב מערבבים שוב. מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים שוב.
4 במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לבן למשך 5-6 דק' עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה.
5 מאחדים את התערובת לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית האפייה.
6 אופים כ: 30-35 דק' עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים את העוגה לחלוטין.
7 במיקסר מקציפים מיכל השמנת עם עם פודינג וניל וחצי כוס חלב לקרם אחיד ויציב. מעבירים לקערה נפרדת ומקציפים בקערת המיקסר שמנת עם אינסטנט פודינג שוקולד וחלב
8 מעבירים את קרם השוקולד מעל העוגה,ומעליו את הקרם וניל מכניסים לקירור למינימום של שעה.
9 ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת להקצפה מוסיפים ליקר אמרטו , מערבבים היטב ומעבירים את גנאש השוקולד מעל הקרם.
10 אפשר להטות את התבנית לצדדים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את הקרם .
11 מצננים שוב לשעה שעתיים לפחות ומגישים את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.
ליקר
במה ניתן להחליף את הליקר או אפשר לוותר עליו?
במה ניתן להחליף את הליקר או אפשר לוותר עליו?
ולנטינה says:
עוגת קרמבו
קרן שלום
איזה גודל תבנית, ומה מחליף את הליקר אמרטו? אין לי ליקרים.
קרן שלום איזה גודל תבנית, ומה מחליף את הליקר אמרטו? אין לי ליקרים.
עופרה אבטבי says: