עוגת אלפחורס של קרן אגם
אלפחורס היא עוגייה שכולם אוהבים שמחזירה אותנו ישר לטעמים הנפלאים של דרום אמריקה, ושהיא בתוך עוגה? זה בכלל חלום!

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 ביצים גדולות L
150 גרם סוכר לבן
0.5 כוס סוכר חום בהיר
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
4 כפות שמנת חמוצה
1.75 כוס קמח לבן רגיל
0.5 כוס קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
1 מעט מלח
4 כפות ריבת חלב
לעיטור לאחר האפייה:
4 כפות ממרח ריבת חלב
4 כפות קוקוס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק
2 בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר למשך 3-4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
3 מוסיפים שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ומערבבים היטב
4 מוסיפים ריבת חלב ומערבבים שוב
5 מוסיפים קמח, קוקוס מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
6 מחלקים את התערובת בין שתי התבניות
7 מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
8 מחממים ריבת חלב במיקרו, שופכים על העוגה, מפזרים קוקוס וטורפים
הערות חשובות
1 העוגה נשמרת במקרר שלושה ארבעה ימים מכוסה היטב
2 ניתן להמיר שמנת מתוקה בשמנת פרווה או קרם קוקוס ואת החמוצה ביוגורט או מיץ תפוזים
3 ניתן לוותר על הקוקוס בבלילה בהמרה באותה הכמות לקמח לבן
למתכונים נוספים של קרן אגם לחץ כאן