עוגיות אמסטרדם של תומר אומנסקי
מתכון פשוט ומנצח לעוגיות האהובות והמדוברות ביותר – עוגיות אמסטרדם!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
2 ביצים M
100 גרם סוכר
200 גרם קמח
40 גרם אבקת שקדים
20 גרם קקאו
5 גרם אבקת אפייה (כפית)
לציפוי:
1 סוכר לבן + אבקת סוכר
למילוי:
1 שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן
20 גרם שמן
קורט מלח
אופן הכנה
1 נמיס שוקולד מריר וחמאה יחד1
2 בקערת מיקסר נקציף היטב את הביצים והסוכר לקציפה תפוחה
3 נאחד בין תערובת השוקולד ותערובת הביצים
4 נוסיף פנימה את הקמח, קקאו, אבקת שקדים ואבקת אפייה ונקפל היטב
5 נשטח את הבצק על מגש ונקרר כחצי שעה
למילוי:
1 נמיס את השוקולד הלבן עם השמן בפולסים של 10-20 שניות במיקרו עד להמסה
2 נמזוג לתבנית סיליקון / פרלינים ונקפיא
1 לאחר שהבצק התקרר נשקול כדורים במשקל 45-50 גרם, נשטח ל”פיתה” נניח את הפרלין באמצע ונסגור היטב
2 נגלגל את העוגייה בסוכר לבן ולאחר מכן נגלגל באבקת סוכר (לעשות שכבה יפה
3 נסדר ברווחים על תבנית אפייה ונאפה בחום של 170 מעלות טורבו כעשר דקות
למתכונים נוספים של תומר אומנסקי לחץ כאן