פאי תפוחים ופקאנים בבצק פריך של קרן אגם
מאפה לוהט של פאי תפוחים ופקאנים בבצק פריך. קינוח שכל המשפחה תלקק את האצבעות! ככה פשוט, ככה טעים.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך: תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 סמ'
1.5 כוסות קמח כוסמין לבן (210 גר')
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת שקדים (25 גר')
125 גר' קוביות חמאה קרות
1 חלמון ביצה
1-2 כפות מי קרח
למלית:
3 ביצים גודל L
1/2 כוס סירופ מייפל רצוי טבעי (125 גר')
1/2 כוס סוכר חום בהיר דמררה (100 גר')
1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')
60 גר' חמאה מומסת
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
1.5 כוסות פקאנים קצוצים גס (175 גר')
3 תפוחים קלופים חצויים לשניים ופרוסים לפרוסות דקות
50 גר' חמאה
להגשה:
גלידת וניל
אופן הכנה
לבצק:
1 במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מניחים קמח שקדים, קמח לבן, מלח, אבקת סוכר ומערבבים. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק, מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב ואם הבצק עדיין לא אחיד מוסיפים כף מי קרח. מאחדים את הבצק לכדור.
2 מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח היטב, מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא.
3 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 במחבת רחבה ממיסים חמאה ומקפיצים את התפוחים עד לריכוך קל של כמה דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר.
5 מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים משקולת. אופים כ: 15-20 דק' עד שהבצק ממש מעט מזהיב. מסירים את נייר האפייה עם המשקולת (לא קורה לקטניות יבשות בתנור כלום, תוכלו לעשות בהם שימוש חוזר).
למלית:
1 בקערה טורפים ביצים עם סוכר חום וסוכר לבן, מוסיפים מייפל ושוב טורפים, מוסיפים וניל ואת החמאה המומסת, מערבבים שוב, ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים ושוב מערבבים.
2 מניחים תפוחים על בסיס הפאי ומעליהם את כל תערובת הקרמל. אופים כ: 35-40 דק' עד שהפאי מבעבע והבצק שחום.
3 מגישים חם, הכי טעים עם כדור גלידה בצד