עוגת משמשים בחושה מהירה וקלה
טעם של פעם – עוגת משמש בחושה קלה להכנה בטעם קיצי של ילדות

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית 27 או 3 אינגליש קייק
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
גרידה מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
12 משמשים חצויים
להגשה: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 ומשמנים תבנית אפייה
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה, הסוכר, תמצית וניל וגרידת הלימון. מתחילים לעבד במהירות בינונית במשך כ-4-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
3 מוסיפים את הביצים אחת אחת. מפעילים את המיקסר לאחר כל הוספת ביצה על מנת שתיטמע בתערובת.
4 בקערה נפרדת מערבבים קמח ואבקת האפייה
5 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לבלילה בהדרגתיות, מעבדים עד להטמעה
6 תתקבל בלילה סמיכה
7 אופציה אחת – מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומשטחים אותה ולאחר מכ מסדרים על גבי הבצק את המשמשים כשהשקע כלפי מעלה ומפזרים סוכר על גבי המשמשים
8 או אופציה שניה- מכניסים משמשים חתוכים לבלילה ומערבבים
9 מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שנועצים בה יוצא יבש
10 מגישים לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין עם אבקת סוכר מלמעלה