תבשיל בשר עם חטיפי אסאדו של "אסלי עמוס" ערמונים ופטריות של שחר "פודיק"
מתכון קל להכנה של שחר "פודיק" לתבשיל טעים ומנחם בסיר אחד של חטיפי אסאדו של "אסלי עמוס" , ערמונים ופטריות. תבשיל מושלם לארוחת חג ושבת. עשיר בריחות וטעמים.
צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דק׳
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 קילו חטיפי אסאדו של "אסלי עמוס"
2 בצלים לבנים
0.5 שורש סלרי
0.5 שורש פטרוזיליה
1 גזר
5 שיני שום
1 כף סילאן
1 כף רסק עגבניות
0.5 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
0.5 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק
1 כף מלח (או לפי טעם)
2 בצלים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 חופן ערמונים מוכנים לאכילה
2 כפות קורנפלור (מעורבבות עם מים)
אופן הכנה
1 צורבים בסיר רחב עם מעט שמן את נשנושי האסאדו להשחמה קלה ומוציאים החוצה
2 מוסיפים 2 בצלים חתוכים לרצועות וגם פטריות חתוכות ומטגנים עד להזהבה
3 לרוטב: מוסיפים רסק עגבניות, כורכום כמון פלפל שחור טחון מערבבים כחצי דקה ומוסיפים 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומוסיפים כף סילאן כף מלח, אבקת מרק אם רוצים, מוסיפים את הערמונים גם.
4 מוסיפים את שורשי הסלרי הפטרוזיליה והגזרים לתהליך הבישול כדי שיוציאו עוד טעם לתבשיל – אח"כ אפשר להוציא אותם או להשאיר ולאכול.
5 מחזירים את נשנושי האסאדו לבפנים, מערבבים את הכל סוגרים ונותנים בישול של כשעה-שעתיים עד שהבשר מתרכך וטעים.
6 אפשר להוסיף לקראת הסוף 2 כפות קורנפלור או קמח מעורבבות עם מים כדי להסמיך את הרוטב.
7 מגישים חם ובתאבון!
@israel_food_channel תבשיל זריז מהיר קליל של שחר ״פודיק״ עם נשנושי אסאדו של אסלי עמוס והמנה צ׳יק צ׳ק מוכנה מתכון מלא באתר ערוץ האוכל בשיתוף אסלי עמוס וניופאן #יאמי #אוכל #טעים #מתכון #מתכוןקל
♬ original sound – ערוץ האוכל