סלט קיץ של אטריות אורז, מנגו וטופו ברוטב בוטנים של אודי ואושר
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון בניחוח אסייתי: סלט אטריות, מנגו וטופו ברוטב בוטנים מתוך מופע הבישול של אודי ואושר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לכ- 6 מנות:
300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
2 כפות שמן זית
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות אורז עבות
2 מנגו קשים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1/4 כרוב סגול/לבן פרוס דק
1 קולורבי חתוך לקוביות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
2 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ
צרור עלי כוסברה
צרור עלי נענע
לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
1/3 כוס (80 מ”ל) מים
1/3 כוס (80 מ”ל) קרם קוקוס
1 כף סוכר חום
להגשה:
1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
לרוטב:
1 מחממים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות. טוחנים ומקררים.
1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו 2-3 דקות עד להשחמה.
2 משרים את אטריות האורז במים רותחים כ-10 דקות (או לפי הוראות היצרן) ומסננים.
3 מכינים את כל חומרי הסלט, מערבבים עם קוביות הטופו, אטריות האורז והרוטב ומגישים עם בוטנים קלויים מלמעלה.
