פילה בקר ברוטב ערמונים ויין אדום של אבי ביטון
מנה משובחת וחגיגית של בשר עם טוויסט של ערמונים ותפוחים לארוחת שישי מרשימה מתוך “במטבח עם אמא”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפילה הבקר:
1 ק”ג נתח פילה בקר
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
2 כפות טימין
3 כפות בלסמי
2 כפות סויה
1 כף סוכר חום
1/2 כוס יין אדום יבש
לערמונים ותפוחים ביין:
2 תפוחים חתוכים לקוביות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס סילאן
3 שיני שום כתושות גס
מלח
פלפל
2 שקיות ערמונים בואקום
1/3 כוס יין אדום
מעדן פרי ערמונים
אופן הכנה
להכנת פילה הבקר:
1 מחממים במחבת רחבה וצרה את שמן הזית.
2 ממליחים ומפלפלים את הנתח ומפזרים עליו את עלי הטימין.
3 מכניסים את הפילה למחבת וצורבים היטב מכל צדדיו.
4 מערבבים יחד את כל מרכיבי רוטב הבשר ושופכים למחבת.
5 ממשיכים לצרוב את הבשר על להבה גבוהה.
6 מעבירים לתנור עם הנוזלים בחום של 200 מעלות.
תפוחים וערמונים ביין:
1 שמים שמן זית ואת התפוחים,הערמונים, מעדן הפרי בטעם ערמונים, הסילאן ורוטב הבשר בסיר.
2 מוסיפים את היין האדום ומבשלים כעשר דקות.
הגשה:
1 מוציאים את הפילה מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים את הערמונים והתפוחים מסביב.
2 פורסים את הפילה באמצעות סכין חדה.
3 מוסיפים את הערמונים והתפוחים עם הרוטב לצד הפילה.
