מאפינס שקדים ופירות יער של אבי ביטון
קינוח טעים ומהיר של מאפינס שקדים עם פירות יער של אבי ביטון מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ביצה
65 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת
0.5 כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
0.5 כוס אבקת שקדים
0.25 כפית סודה לשתיה
אבקת סוכר לפיזור
ריבה/ מעדן פרי פירות יער
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ שקעים.
2 מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר.
3 מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.
4 בסוף מוסיפים את הקמח התופח, אבקת השקדים והסודה ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מדי).
5 יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע.
6 מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפיה).
7 אופים במשך 20 -1 5 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
8 מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית.
9 מוסיפים ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.