קראמבל תותים בקרם חלב של אבי ביטון
קינוח קליל, חורפי ומפנק מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
20 תותים בשלים וחצויים
5 כפות סוכר
1 פחית חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 גרם)
1 כף מעדן פרי בטעם תותים
לקראמבל:
200 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר

אופן הכנה
אופן הכנה
הקראמבל:
1 מערבבים את כל החומרים (קמח, שקדים, סוכר חמאה) במיקסר.
2 מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ – 20 דקות, עד להשחמה.
רוטב תותים:
1 שמים את התותים החתוכים בקערה וזורים מעליהם את הסוכר ואת מעדן הפרי.
2 מערבבים ושומרים במקרר כ – 20 דקות עד להיווצרות סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.
קצפת:
1 מקציפים את השמנת והחלב המרוכז עד קבלת קצפת סמיכה.
2 מסדרים את הקראמבל בכוסות, מוסיפים את הקצפת והתותים יחד עם הסירופ.
