שוקיים של עוף בפירות יבשים של אביב משה
אביב משה נותן עוד מתכון חגיגי במיוחד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם צנוברים
20 כפות שמן זית
1 פלפל שחור גרוס
5 כפות סויה
8 שוקיים של עוף
1 שמן קנולה
2 בצלים אדומים
5 גבעולי סלרי
1 תערובת פירות יבשים של פנינה
100 גר שזיפים מגולענים יבשים
50 גר משמשים מיובשים
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
1 כפית ג’ינגר טרי
0.5 כפית רוזמרין
1 פפריקה מרוקאית
1 תרכיז מיץ תפוחים
1 כוסות ציר ירקות
1 כיכר לחם
אופן הכנה
1 קולים מראש את השקדים והצנוברים ומניחים בצד.
2 מערבבים בקערה פפריקה מרוקאית, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס ו – 5 כפות סויה.
3 טובלים בתערובת 8 שוקיים של עוף.
4 מחממים בסיר שמן קנולה
5 צולים את השוקיים 5 דקות.
6 מוציאים את השוקיים החוצה.
7 מוסיפים 3 – 4 כפות שמן זית לסיר.
8 חותכים 2 בצלים אדומים לפרוסות דקות
9 מטגנים את הבצלים.
10 מוסיפים 2 גבעולי סלרי פרוסים, שזיפים, משמשים, תפוח ומטגנים 3 דקות.
11 מוסיפים 1 כפית ג’ינגר טרי קצוץ, 1/2 כפית רוזמרין (טרי).
12 מבשלים 20 דקות בסיר.
13 מוסיפים 2 כפות עלי סלרי קצוצים.
14 מבשלים עוד 10 דקות נוספות.
15 טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
להגשה:
1 להגשה: מפזרים מעל צנוברים ושקדים קלויים ומוסיפים כיכר לחם כדי לנגב את הרוטב.
