מאפה פיצה אישי של מיקי שמו
המתכון המושלם לאושפיזין: מאפה בגודל ובצורה של פיתה מבצק שמזכיר פוקצ'ה אוורירית
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מספר 2)
½2 כוסות (600 מ”ל) מים פושרים
1 כפית שמרים טריים
1 כפית (10 גרם) מלח
1/4 כוס שמן אבוקדו
לתוספות:
250 גרם גבינה צפתית
1 כוס זיתים מגולענים
20 גרם מלח ים גס
חופן תימין טרי
שמן אבוקדו
אופן הכנה
1 מערבבים קמח ומים בקערה כ – 2 דקות עד שהם מתאחדים, מכסים במגבת מטבח ומשאירים לחצי שעה מנוחה.
2 מוסיפים לבצק את השמרים ומתחילים ללוש כ – 3 – 2 דקות, מוסיפים את המלח ולבסוף את שמן האבוקדו.
3 מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח, מחלקים ל-9 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים.
4 משטחים בכפות הידיים את הכדורים לגודל של פיתה. מניחים את קוביות הגבינה הצפתית (קוביות של X22), מפזרים זיתים, מלח ים ותימין ומטפטפים מעט שמן אבוקדו.
5 מתפיחים כחצי שעה ואופים ב-220 מעלות כ-10 דקות עד להשחמה קלה.*
אפשרויות לגיוון:
1 ניתן להוסיף גבינת פרמזן
2 ניתן להחליף את התימין בעלי בזיליקום חתוכים.
3 ניתן להחליף את הזיתים בעגבניות