ריזוטו אפוי בתנור של רונית הראל (אמא של ירדן) עם אבי ביטון
השף אבי ביטון מארח את ירדן הראל ואת אימה רונית שמלמדת אותו להכין “ריזוטו פטנט” – ריזוטו מהיר בלי ציר ובלי לבחוש עם פטריות, ארטישוק ואפונה. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 שקית פטריות פורצ’יני מיובשות
4 כוסות מים רותחים
שמן זית
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
טימין
1 כוס אפונה
1 כוס ארטישוק
2 כוסות אורז לריזוטו
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2 משרים שקית של פטריות פורצ’יני מיובשות במים הרותחים.
3 בסיר שטוח מחממים קלות שמן זית וחמאה ומטגנים בהם את הבצל, השום והטימין.
4 מוסיפים לסיר את האפונה והארטישוק וממשיכים לטגן מספר דקות.
5 מוסיפים את האורז ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הפטריות יחד עם המים ומביאים הכל לרתיחה.
6 מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל- 30 דקות.
7 מניחים למעלה את החמאה ומערבבים היטב.
8 מעטרים בגבינת גרנה פדנה (או גבינה פיקנטית אחרת) מגורדת, מערבבים ומגישים.
