כריכים אפויים עם פסטו ומוצרלה ועם אפקט הוואו של קרן אגם

קרן אגם עם כריכים אפויים עם פסטו, מוצרלה פרסקה, בצל וחצילים טעימים ומרשימים מתוך קרן אגם אופה מהבית בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית מלבנית מרובעת או עגולה בינוניות
לבצק:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח חלה
כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק
למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי
200 גר' פרוסות מוצרלה
2 חצילים פרוסים וקלויים
2 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים מראש
שמן זית
מלח גס
לציפוי: תערובת לציפוי מאפים מלוחים, שמן זית


מידות והמרות משקל באפייה>

צילום: שניר (סופגי) גואטה
אופן הכנה
1 לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב
2 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית, ובאיטיות מתחילים להוסיף מים. ייתכן שלא צריך את כל הכמות, מתחילים מחצי ומוסיפים לאט לאט במידת הצורך
3 מוסיפים מלח, ולשים סה"כ כ 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
5 מחממים תנור ל 180 מעלות
6 פורסים בעזרת סכין חדה את החצילים על קרש חיתוך ומספיגים בנייר סופג, מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפיה, בוזקים מעל החצילים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-20 דק' עד לריכוך והשחמה קלה
7 בינתיים מקפיצים את הבצל במחבת במעט שמן זית ומניחים בצד
8 מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו מעט להוצאת אוויר
9 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גר' (משקל) (אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים)
10 מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השנייה ברווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה. לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים על מנת לשטח אותן
11 מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק, ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה, מעט בצל מטוגן וחצי פרוסת חציל קלוי. קורצים חתיכות בצק נוספות, וטובלים צד אחד שלהן במים ואז בתערובת ציפוי
12 מניחים את עיגולי הבצק המצופים (כשהבצק המצופה כלפי מעלה) על הכריכים הפתוחים בתבנית,ושוב בעזרת הידיים מועכים ממש מעט לחיצה קטנה
13 (חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השניה, כל היופי שלהן שהן לא מדויקות ורואים את הפסטו והמוצרלה מבצבצים)
14 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40-50 דקות
15 מחממים תנור ל 200 מעלות ואופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות. אחרי שמוציאים מהתנור, מברישים מעל שמן זית
הערות וטיפים:
1 אפשר להמיר קמח לבן בקמח לחם, קמח כוסמין לבן, או 50% קמח מלא
2 גבינת מוצרלה קשה אפשר להמיר בקרעים של כדור מוצרלה, או בכל גבינה צהובה אחרת
3 שמן זית בבצק אפשר להמיר באותה הכמות של שמן קנולה
כריכים אפויים עם אפקט הוואו
צילום: שניר (סופגי) גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      נראה מעולה וטעיםםם ?
      עם מה הרטבת את הכריכים אחרי האפייה ?

      נראה מעולה וטעיםםם ? עם מה הרטבת את הכריכים אחרי האפייה ?
      איריס מור says:
    • 1

      הכנתי ויצא מעולה! כריכים טעימים טעימים! הם שידרוג מקסים לכריכים של הבוקר, הכנסנו אותם קבוע!

      הכנתי ויצא מעולה! כריכים טעימים טעימים! הם שידרוג מקסים לכריכים של הבוקר, הכנסנו אותם קבוע!
      אחת שהכינה says: