סופגניות אפויות, טעימות וקצת יותר בריאות
מתכון לסופגניות אפויות. סופגניות אפויות זה אפשרי! נתחיל ונאמר שאין לנו מתכון לסופגניות *באמת* בריאות… קמח לבן וסוכר הם לא בדיוק דברים שמומלצים לבריאותנו, אבל מכיוון שזה חג וכולם רוצים ליהנות מסופגניות – אז אפשר להפוך אותן לקצת יותר בריאות. איך? לוותר על הטיגון ולהחליף חלק מהרכיבים, כי אלה השינויים הקטנים שעושים בסוף הבדל גדול…
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ל- 20-30 סופגניות בינוניות
½1 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
½ כפית מלח
¼ קוביית שמרים טריים
1 כוס חלב/מים פושרים
2 כפות שמן קנולה
4 כפות סוכר
1 ביצה
ריבה/מעדן פרי עשויים 100% פרי למילוי, ללא תוספת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 200 מעלות
2 מפוררים לקערית קטנה את השמרים הטריים, מוסיפים מים חמימים (לא רותחים), מערבבים ומניחים לתפיחה של כ – 10 דקות
3 בקערית נפרדת טורפים שמן קנולה, סוכר וביצה
4 כשתערובת השמרים תפחה, מוסיפים אותה לקמח, מוסיפים את תערובת השמן ומתחילים ללוש (רצוי במיקסר, אך ניתן ללוש ביד). אם הבצק מעט דביק יש להוסיף עוד מעט קמח, 1 כפית בכל פעם. אם מעט יבש, ניתן להוסיף עוד מעט מים
5 מעצבים לכדור די דביק ומניחים בקערה מכוסה למשך שעה או עד להכפלת הנפח (רצוי להקפיד על שלב זה ולמצוא מקום חמים בבית)
6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כסנטימטר
7 קורצים עיגולים, ומעבירים לתבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס”מ זה מזה
8 מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה חוזרת של כ- 20 דקות
9 אופים כשש דקות ומתחילים לבדוק אחרי חמש – התחתית אמורה להיות מעט זהובה. מוציאים מהתנור
10 כשהסופגניות מתקררות ניתן להחדיר בעזרת מזרק או כפית ריבה מתוקה בטעם לבחירתכם