עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס של קרן אגם

קרן אגם עם מתכון לעוגת בננות ושוקולד שמכינים בקערה אחת ואי אפשר להפסיק "ליישר" מתוך פרק 5 של "קרן אגם אופה מהבית" בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכוון ל 2 תבניות אינגליש קייק
¾ כוס קמח כוסמין לבן – הטחנות
¾ כוס קמח רימצ'ינטה – הטחנות
כוס ( 200 גר') סוכר חום דמררה/בהיר
150 גר' חמאה מעט רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס (80 גר') שוקולד צ׳יפס מריר 66% מימונס
2 ביצים גודל L
3/4 מיכל ( 150 גר') יוגורט יווני גד 10%
כפית תמצית וניל מימונס
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
2 בננות רכות בגודל בינוני מעוכות למחית

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב (בעזרת תרסיס שמן מיימונס) תבנית אפייה
2 בקערה מערבבים סוכר חום, קמחים וקוביות חמאה ליצירת פירורים. הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים היא לעבוד עם הידיים: מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים
3 מוציאים כ 1/2 כוס מהתערובת ומניחים בצד
4 מוסיפים לקערה ביצים, יוגורט יווני גד, בננות מעוכות ותמצית וניל ומערבבים שוב עם מרית
5 מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
6 מוסיפים לבסוף את שבבי השוקולד צ׳יפס, ומערבבים ממש מעט.
7 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, ומפזרים באופן אחיד את הפירורים ששמרנו בצד
8 מכניסים לתנור ואופים כ 40 דק'
9 העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו
10 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר
הערות וטיפים:
1 סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות
2 שמנת חמוצה ניתן להמיר ביוגורט יווני גד
עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס ופירורים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    4 תגובות

    • 4

      קמחים לאפייה

       היי אני עוקבת אחריי המתכונים שלך ,עוקבת סמוייה,וזה נראה וואו, שאלה אלייך יקירה, מהיכן את קונה את סוגי הקמחים שאת ממליצה עליהם במתכונים שלך ? תודה רבה!

       היי אני עוקבת אחריי המתכונים שלך ,עוקבת סמוייה,וזה נראה וואו, שאלה אלייך יקירה, מהיכן את קונה את סוגי הקמחים שאת ממליצה עליהם במתכונים שלך ? תודה רבה!
      סוזי says:
    • 3

      קמח לבן או קמח 00 משפיע על הצלחת המתכון ? במקום קמחים לפי מתכון שלך תודה

      קמח לבן או קמח 00 משפיע על הצלחת המתכון ? במקום קמחים לפי מתכון שלך תודה
      שושנה בר אל says:
      • מומלץ מאוד להשתמש בקמח שמופיע במתכון לתוצאה מוצלחת מירבית 🙂

        מומלץ מאוד להשתמש בקמח שמופיע במתכון לתוצאה מוצלחת מירבית :)
        avi says:
    • 2

      תודה על המתכון עושה רושם טעים.
      האם אפשר להמיר את השוקולד צ'יפס במשהו אחר? והאם זה עקרוני לקנות ולהשתמש בקמחים שציינת?

      תודה על המתכון עושה רושם טעים. האם אפשר להמיר את השוקולד צ'יפס במשהו אחר? והאם זה עקרוני לקנות ולהשתמש בקמחים שציינת?
      מיכל says:
    הצג תגובות נוספות