אגרול עם בננות ומייפל של רות סירקיס
כוהנת המטבח הגדולה רות סירקיס עם מתכון מעורר תיאבון לאגרול מתוק במילוי בננות ורוטב מייפל
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 כפות מים
4 בננות מוצקות וקלופות
2 כפיות קורנפלור
8 עלי בצק עגולים לאגרול או לסיגר מרוקאי
4 כפות סוכר חום דמררה
3 כפות שמן לטיגון עמוק
להגשה:
3 כפיות רוטב מייפל
מעט שומשום קלוי
אופן הכנה
1 קולפים את האגסים למעט הגבעול.
2 מביאים את היין עם הסוכר והקינמון לרתיחה ומבשלים כ – 10 דקות.
3 מוסיפים את האגסים ומבשלים כ – 20 דקות עד שהם מתרככים.
4 מצננים את האגסים בנוזל.
5 מכינים את הזביון: בקערה גדולה מניחים את היין והחלמונים.
6 מניחים את הקערה על גבי סיר עם מים חמים (בן מארי). יש להקפיד שתחתית הקערה לא תבוא במגע עם המים החמים.
7 בעזרת מטרפה טורפים את המסה עד לקבלת מרקם קרמי.
8 מעבירים את האגסים לצלחת הגשה ומעטרים כל אגס בכף זביון. מגישים מיד!