פילה לברק במעטפת כרישה של אידי ישראלוביץ
מתכון למנה עיקרית של פילה לברק במעטפת כרישה ורוטב עגבניות לארוחת ראש השנה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פילה לברק (מדג של חצי ק”ג)
בטטה
ענף כרישה גדול וארוך
מלח
פלפל
רוטב עגבניות
לימון כבוש במלח
שמן זית
לרוטב:
6 עגבניות בשלות
3 שיני שום
1/4 כפית אורגנו
פלפל ירוק חריף
1 בצל סגול או בצל שאלוט
מלח
פלפל
שמן זית
אופן הכנה
רוטב:
1 מטגנים את הבצל והפלפל בשמן זית. חוצים את העגבניות ומוסיפים למחבת ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם.
2 ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה והאורגנו. מערבבים, בוחשים ומעבירים למסננת לקבלת רוטב חלק.
הדג:
1 על שולחן העבודה מניחים פילה אחד של דג כשהעור כלפי מטה, מניחים את הבטטה שרוככה בתנור או בבישול ולימון כבוש, משמנים ומפלפלים.
2 מניחים את הפילה השני על הבטטה והלימון.
1 מבשלים את ענף הכרישה מספר דקות במים חמים ובעזרת סכין פורסים לאורך את הכרישה ומוציאים פסים של כרישה.
2 מניחים אותם על שולחן העבודה ומסדרים אותם שתי וערב.
3 מניחים את פילה הלברק הממולא מגלגלים, ועוטפים אותו ע”י הכרישה.
4 מעבירים את הדג לתבנית אפיה ומוסיפים את הרוטב בגובה 1 סנטימטר.
5 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות ל- 18 דקות.
6 מוציאים וחוצים את הדג באמצע מניחים על צלחת ויוצקים את רוטב העגבניות מסביב.
